Velkommen!
Så fint at du fant veien inn på siden
min! Jeg blir utrolig glad om du legger igjen en liten hilsen etter deg!


onsdag 27. januar 2010

Første gang vi bygde

I 1990 kjøpte vi vårt første hus. Det er min svigermors barndomshjem som ble bygget i 1926. Første etasje er bygger i tømmer og siden påbygd en annen etasje i reisverk. Her bodde det på det meste 10 stk. Og når vi tar over huset bygger vi på for å få plass til det som skal bli en familie på 4 stk....underlig. Byggingen starter sommeren 1991.
Vi bodde i huset under hele byggeperioden, og på denne tiden var jeg på vei med vår sønn. Magen vokste i takt med huset. For å komme inn i huset i den vaskeligsste perioden måtte vi gå ned i gravehullet foran huset, inn i kjelleren og opp kjellerlemmen, da var vi inne. Det lot seg vaskelig gjøre å låse huset på denne tiden. Soverommet hadde vi i annen etasje, men dette fikk vi ikke brukt i og med at vi hadde revet trappen opp dit. Så stuen ble benyttet som soverom til meg og to schäferhunder, mens mannen i huset ukependlet til Gøteborg.Etter all riving var det fint å se at det nye bygget begynte å komme på plass.


Den gangen skulle vi spare på det meste, så vi kjøpte ubehandlede vinduer, som da ble min jobb å behandle. Materialene vi brukte innvendig slik som panel på vegger, tak og vegger på vaskerom var heller ikke av aller beste sort. Dette ser vi godt etter alle årene, hvor vi har blitt litt mer kresne på finishen. Det er penere å male en 1. sort panel enn en 2. sort gitt. For med tiden har vi gjort en del oppussing innvendig.

Vi vet vel nå mer hvordan vi vil ha det i vårt nye hus, med hensyn til materialvalg. Men det er mye vi må tenke gjennom for å være helt sikker.
Senere ville vi også ha en uteplass med tak, og denne er vi veldig glad i, men den blir ikke brukt til annet enn lagring av hagemøbler nå på vinteren da. Skal fikse et sommerbilde når den tiden kommer.

1 kommentar:

kariveien sa...

Tittit :) Blir spennende å følge med deg :) Klem :O)