Velkommen!
Så fint at du fant veien inn på siden
min! Jeg blir utrolig glad om du legger igjen en liten hilsen etter deg!


mandag 16. januar 2012

Koselig med peis

Rett før jul fikk vi endelig innstalert peisen og pipa i det nye huset. Det var klart til fyring med en gang. Og da måtte det jo selvfølgelig prøves. Deilig å jobbe her med fyr i peisen, og varmer godt gjør den selvfølgelig.Peisen vi har valgt heter Rais 2:1 og er en peis med gjennomsyn. Det vil si at vi kan nyte peiskosen både fra stua og kjøkkenet. Det skal selvfølgelig bygges en omramming rundt, som samtidig fungerer som vegg mellom stue og kjøkken. Må vel tenke litt på om jeg kan utnytte denne til noe samtidig, slik at det ikke bare blir en enkel vegg. Kanskje med en plass for ved?


Her ser dere peisen fra stuesiden. Som dere ser har vi endelig begynt å kle innerveggene. Det blir mdf plater fra Mjøspanel på kjøkken og deler av gangen. Den skal males selv om vi har bestilt ferdigmalt....kan jo ikke ha originalfarge...hehe. Tenker den blir noe i likhet med sanddyne fra Jotun. Da vil kontrastene til listverk, dører og kjøkkeninnredning komme godt frem.


Dette viser peisen fra kjøkkensiden, og her ser dere hvor lyst og fint det blir i stua med alle de fine vinduene.  Håper det blir litt fortgang i byggingen snart, vi har ikke vær mye effektive i det siste gitt.                         Peiskos venter

1 kommentar:

Synnøve sa...

Så flott peis dere skal ha i nyhuset.
Jeg ønsker meg en sånn peis, men vet ikke hvordan det er og montere,når vi allerede har pipe. Men det blir ikke før om noen år.
Så lyst og lekkert det blir hos dere.

Ha en fin kveld
Klem