Velkommen!
Så fint at du fant veien inn på siden
min! Jeg blir utrolig glad om du legger igjen en liten hilsen etter deg!


tirsdag 10. mai 2011

Mdf vs gran.

Vi ønsker å ha litt annet enn bare helt glatte veggflater, og kommer til å velge noe panel, i hverfall på kjøkkenet. Muligens også i deler av inngangspartiet, i og med at dette henger sammen med kjøkkendelen. Spørsmålet nå er om vi skal velge smartpanel med perlestaffprofil eller granpanel med samme profil.

Bilde fra Moelven
Uansett skal den males, og mulig det da blir penest med smartpanelen i mdf. 
Denne er jo glatt og fin, men er det det vi vil ha tro? 
Kanskje det blir finere med granpanel, det er vel litt mer liv i den, men blir jo ikke så "strøken" da.

Bilde fra MoelvenNoen med erfaring fra begge deler? Hva er fordeler og ulemper med de forskjellige?
Kan den brukes over kjøkkenbenken også tro, istedenfor de tradisjonelle flisene?


Undrer

11 kommentarer:

Haukaas lille hjem sa...

Mdf plater er veldig harde når du skal skru opp bilder og lignende, og hullene blir store og skjemmende. Granpanel tar sin tid å male for å få det dekkende, men det er et mykere materiale som gjør det lettere å skjule spiker/skruehull. Må jo si at jeg ikke har noen av delene selv, men jeg har hørt kommentarer fra andre venner.

Kristoffa sa...

Akkurat det samme lurer jeg på også;) Vi bygger anneks til mine hobbyaktiviteter og jeg er så i tvil om hva jeg skal ha både på veggene og gulvene. Må jo si at det er litt fristende å velge ferdigmalte panelplater til veggene for å spare litt jobb. Men, vi får se...

Lykke til videre med ditt prosjekt :)

Åshild i bestemors hage sa...

Vi har malt granpanel i alle rom og er veldig fornøyd med det. I de fleste rommene ble panelen satt opp på slutten av 1940-tallet. Vi grunnet med heftgrunn, pusset ned med pussekloss (sandpapir på skumgummi, vasket og malte 2 strøk med halvblank oljemaling.

Mdf har jeg ikke noen erfaring med, men har også hørt at de er veldig harde.

salige lavendel sa...

Har ingen egne erfaringer, men en venninne av meg har mdf.panel på gjesterommet og det ser i allefall flott ut.

Mona sa...

Har både mdf plater og vanlig panel som vi har malt. Det som er kjedelig er at panelen kryper og det blir stiper som det ikke er maling på.Da må du male igjen. Mdf platene slipper dette da det er dødt materiale. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med mdf platene.

Anitas interiør verden sa...

Hadde helt klart valgt Mdf, vi har begge deler og som det sies, gran kryper, kvister tyter frem selv om man bruker kvistlakk.....Hadde ikke vært i tvil. Mye raskere å sette opp også.
Lykke til med valget

Klem Anita

Helene sa...

Jeg har begge deler og liker best mdf.Når det gjelder spikerhull fins det et eget "sparkel" som ser ut som et kritt til og fylle hullene med. fins i platenes farger, så du må ikke male de en gang ;o) Velger du panel tar det for det første mye lengre tid å sette opp. Jeg anbefaler deg også å male alle sidekantene på panelet før det settes opp, for det "krymer" siden det er levende materiale og da er det veldig kjipt når trefargen synes. Det bør også få seg et par omganger med kvistlakken da kvistene har en tendens til å trenge i gjennom malingen. Lykke til med valget ditt.

Anonym sa...

Jeg har akkuratt stått foran samme valg selv.
Vi bygger hus, og gikk noen runder med oss selv før vi valgte granpanel. For (forhåpentligvis)å unngå kryping lot vi to lufttørker stå på i flere uker. Det er ikke få bøtter med vann som ble bært ut!Panelen "sprakk" tydelig fra en dag til neste. Grunnarbeidet er viktig. Det ble en del timer med sparkling av kvister.(Kvistlakk har ingen hensikt når det er gran panel)Malingen gikk egentlig som en lek, da vi valgte å sprøyte veggene.
Vi er veldig godt fornøyd med valget! For meg er MDF for "fin og striglet". Jeg liker godt det "livet" som tradisjonel panel gir.
Men det er jo en smak sak:)
Lykke til med valget!
Mvh Linda

Alvas hobby sa...

Hei på deg!

Jeg har begge deler, det tar mer tid med sparkling av kvister,kvistlakk, og så kryper panelet en del slik at det blir glipper som må males over..men det er mykere med tanke på oppheng av bilder m.m. Mindre jobb med Mdf plater, men liker begge deler jeg:)

Ønsker deg lykke til med valget:)

Anonym sa...

Hadde helt klart valgt Gran. Syntes mdf blir alt for glatt og "industripreget" uten noen form for liv. Gran gir mer struktur og liv på veggene.
Lykke til med valget, men fort sterilt med mdf

Hilsen
Janne Tiseth Ottosen

Lena Celienes sa...

Jeg liker ikke gran. Hadde det der jeg bodde før. Kvistene sprekker i lange striper, og det dukker stadig opp flere sprekker. Så da ville jeg heller valgt furu. Mye mindre sprekker i den. Nå bruker jeg bare smartpanel. Platene er harde, ja, men jeg ser ikke på det som et problem jeg bruker alltid et tynt bor før jeg skrur inn skruer.
Hilsen Lena