Velkommen!
Så fint at du fant veien inn på siden
min! Jeg blir utrolig glad om du legger igjen en liten hilsen etter deg!


tirsdag 22. juni 2010

Rhododenron

Vi er så heldig at vi har en flott rhododendron i hagen,
Den har nå stått hos oss i 5 år, og den vokser om ikke så fort.


Den har nå om dagen stått i sin flotteste blomsterprakt, og trekker til seg humler.



Det er synd den ikke blomstrer så lenge, men vi får nyte synet av den så lenge vi kan.



Jeg vet ikke hvordan det er å flytte på disse plantene, så hvis noen har noe tips er jeg takknemlig for det. 


 Men den kan kanskje få lov å stå på sin nåværende plass, så får jeg kjøpe meg nye på den nye tomta.



Nyt solskinnsdagene.

mandag 14. juni 2010

Mia har kommet

For en uke siden ankom vårt nyeste familiemedlem Mia



Her er hun, en sort jaktlabrador fra Bergen på 11 uker.



Vi hentet henne på Fagernes hvor vi møtte en som hadde tatt henne med fra Bergen for oss. 


 Gutta i huset hadde vært der 2 uker før og sett hvordan hun hadde det der.



Hun har vokst opp med mange andre hunder og valper, så hun er full av liv, og vil gjerne leke med alt som rører seg, men Martha vår Bichon Havanaise som vi har hatt i 1,5 år var ikke helt klar for å leke med en som er større enn seg selv. Men det blir nok en tilpasning som kommer til å gå fint.


Mia skal nok få det fint hos oss, med god plass ute, fin hundegård og mange som er glad i henne.


Jeg tror det fortsatt vil være Martha som vil få være med mor mest alikevel, for hun er en skikkelig "mammadalt", og henger i helene på meg hele tiden når jeg er hjemme. Det er litt hendigere å ha med seg en liten hund overalt.

Men Mia skal absolutt ikke lide noen nød for det, for her er gutta klare for skogturer hver dag.


Så får vi se om Mia får lov å dele plassen på trappa med Martha og Sara, en av kattene som det er så gøy å løpe etter. Jeg har funnet grå kattehår i munnen på Mia allerede, men kattene her i huset bryr seg ingenting om det.

 Vi gleder oss til mange fine turer

onsdag 9. juni 2010

Bare litt bilder fra trappa mi.

Et kort innlegg bare for å vise hvordan det ser ut på trappa mi ved inngangsdøren akkurat nå.


Synes det er koselig at det er litt fint når det kommer noen på døra.

 
Vi har tak over inngangen, slik at puter og duker kan ligge på hele tiden.



Men da må jeg også huske på å vanne blomstene regelmessig, men i og med at jeg går forbi dem flere ganger om dagen så går det som regel greit.



Det nye huset kommer til å bli hvitt, så da vil de rosa blomstene jeg vil ha da, komme mer til sin rett.


Jeg gir deg en klem og en trapp å sitte på

tirsdag 8. juni 2010

Lesekroken min.

På terassen i annen etasje har jeg en god plass. Der har jeg en god stol, med fin utsikt og ting rundt meg som jeg nyter synet av. Her har jeg skygge på den varmeste tiden av dagen, men kan nyte ettermiddag- og kveldssolen. Har solen frem til ca kl 22.30 midt på sommeren, og det er herlig.


Her kan jeg nå sitte å se ned på tomten til vårt nye hus, men da må jeg samtidig tenke at muligheten til en slik plass i det nye huset får jeg dessverre ikke.


Vi venter fortsatt på godkjennelse på søknadene, så det går ikke så fort fremover enda. Bare vi får den så skal vi nok sette opp farta :-)


I mellomtiden får vi nyte det vi har i dag, og prøve å finne løsninger på hvordan vi skal få til en uteplass under tak. I og med at det bare er lov med 200 kvm bebygd areale så må vi finne på noe smart. For de 200 kvm har vi brukt opp til hus og garasje.


Det skal nok bli spennede å bygge opp en ny hage helt fra begynnelsen, men tror nok det blir mye jobb. Jeg får bruke vinteren til planlegging.

Jeg må vel prøve å få tegnet opp en plan så jeg kan se sånn omtrent hvordan det vil blir. Jeg er jo ingen anleggsgartner, så kanskje jeg får ty til litt hjelp utenfra.


Hagen vi har i dag har aldri hatt noen plan, den har blitt til bare ved tilfeldigheter, Så har vi hatt lyst på en liten hekk, så et bed her og et bed der, og slik har det etterhvert blitt til en hage. Det er ikke akkurat noen flott hage, men jeg trives med å gå rundt å kikke og luke på de forskjellige stedene.


Vi får vel prøve å få til en lettstelt hage på den nye tomten, Meningen er jo at det skal være en bolig og ett sted som passer for oss når vi blir eldre også, (selv om det er maaange år til :-))


Ta vare på dagene som kommer

tirsdag 1. juni 2010

NIB`s juniutfordring

NIB har kommet med en ny utfordring, denne gangen er det "stilleben" som gjelder. Jeg elsker jo å lage slike små stilleben for å vise frem en del av mine saker og ting. 



Dette er brettbordet mitt som jeg har stående ved spiseplassen vår på kjøkkenet. Dette får stadig gjennomgå en endring alt ettersom humør og årstid endrer seg.


Rett i nærheten av bordet har jeg denne lille hyllen som går i hvitt og sølv.


Og jammen har jeg ikke en hylle til ved spiseplassen. Her har blant annet en gammel bamse fått plass, den er ikke så pen lenger, men har sin slitte sjarm. Sammen med noen gamle bokser og et melkar.


Stuen har også en liten hylle. Bare til pynt, og egentlig ingen nytteverdi som min mann bruker å si , men alt må jo ikke ha noen nytteverdi. Det er disse tingene som gir rommene sjel synes jeg. Så er det så koselig å kikke på innimellom. Jeg blir glad inni meg når jeg kan hvile øynene på noe vakkert.


Dette stillebenet har vel kanskje litt nytteverdi, samtidig som det er dekorativt. Vakre glass gjør seg godt synes jeg, så det plasserer jeg ofte frem i slike stilleben. Er vel generelt glad i klart glass, gjerne med slipinger eller siseleringer på.


Og så må vi ikke glemme å lage dekorative stilleben ute også. Her er jo mulighetene mange. Jeg har funnet en gammel skuff som jeg bruker som bakgrunn. 

Jeg synes man skal ha mange stilleben for å vise frem de tingene man har, istedenfor å gjemme de inne i skap og skuffer. Prøver så godt jeg kan å få til likevekt i det jeg setter opp slik at det blir behagelig for øyet som ser.

Håper du liker disse