Velkommen!
Så fint at du fant veien inn på siden
min! Jeg blir utrolig glad om du legger igjen en liten hilsen etter deg!


onsdag 24. februar 2010

Falt for fristelsen

Jeg har sagt til meg selv en stund at jeg må prøve å unngå shopping av interiør. fordi plassen etterhvert blir mindre. Men i går klarte jeg ikke å gå forbi denne lekre kannen. Jeg har sett den avbildet tidligere, men da jeg så den "live" falt jeg bare for fristelsen .

Sammen med den ble det også med en flott notisbok med høner på. Tenkte jeg skulle bruke den til å samle oppskriftene min i.

Jeg synes høner er koselige, og savner hønene mine om sommeren.

Jeg har hatt flere kull med kyllinger som jeg har avlet opp fra de har vært 2-3 dager gamle. Jeg,(eller det vil si hønene) har også klart å klekke frem egne kyllinger på naturlig vis, og det har vært ganske spennende. Disse kyllingene er 3 dager gamle.

Det er koselig når hønene tripper ute blandt bena våre, klukker og koser seg når de kan gå fritt.


Bare å vente på sommeren, selv om det ikke blir noe klukking i år.

tirsdag 16. februar 2010

Kjøkkeninspirasjon

For å prøve å finne drømmekjøkkenet, pløyer jeg gjennom norske og svenske nettsteder om kjøkken, og skjønner av valget blir vanskeligere og vanskeligere jo mer jeg leter. Det finne jo så mange flotte kjøkken, men ut fra disse bildene er det vel ikke vanskelig å skjønne hva jeg vil ha.

Her er et fra den svenske leverandøren Smedtorps . Det fine med dette synes jeg er de takhøye skapene som er delt. For takhøye skap må det være.


Dette er hentet fra Kvanum. Løsningen med at en del av benken bygger lenger ut liker jeg veldig godt, for da bryter det inntrykket av en lang benkeflate. Glass-skap som står helt nede på benkeplaten er lekkert, men kanskje litt råflott hvis benken ikke er så veldig lang. Tror jeg må bruke denne løsningen på den delen av kjøkkenet som blir mellom dørene, hvor jeg tenker å ha bare skap.

Lidhults har også flotte kjøkken. I dag har jeg stekovn og plass til mirko-ovn i høyskap. Håper jeg får til den løsningen i det nye kjøkkenet også, for det vil jo være dumt å gå tilbake å ha stekovn på lavere nivå etter hvert som en blir eldre, for det gjør vi jo alle.

Her er et av kjøkkenene som Alfa3 leverer. Flott med kjøkkenøy. Tror jeg må se om jeg får til det også. Synes det kan virke som det blir litt lite benkeplass hvis jeg skal ha benk bare langs den ene veggen. den er jo bare 4,5 meter lang og skal romme oppvask, koke og høyskap.

Kjøkkenet vi har i dag er fra Sigdal, som har fornyet seg en del fra sist vi bygde kjøkken. Dette her er lekkert, men ikke viste med takhøye skap. noe som skal sjekkes opp selvsagt. Må nok ta kontakt med noen av disse leverandørene for å få en oversikt over pris og moduler. Kommer også til å kontakte Huseby for å høre hva de kan tilby.
Når vi nå skal bygge nytt, vil jeg gjerne få drømmekjøkkenet selv om det kanskje kommer til å koste noen kroner ekstra, men dette blir vel muligens siste gangen vi bygger kjøkken?
Så klarte også jeg å legge inn linker takket være Nina.

mandag 8. februar 2010

Kjøkkenet er utfordringen

Kjøkkenet er vel kanskje det jeg kommer til å bruke mest tid på å planlegge i det nye huset, og jeg bør vel begynne tidlig. Vi må ha bestemt oss for plassering av vann og strøm før støpingen begynner.


Det kjøkkenet vi har i dag brukte jeg også god tid på å planlegge. Jeg ville ha mest mulig plass og utstyr. Det skulle være et godt arbeidskjøkken, noe jeg ble fornøyd med også. Jeg har tenkt forskjellige soner: bake, koke og vaske. Vi har i dag godt med skuffer og skap-plass, kjølehjørne , stekovn i høyskap. (og for den skarpe leser, kan du se at det mangler en mikrobølgeovn over stekovnen, denne tok fyr før jul, og vi har ikke klart å finne ny med riktige mål, så her er det nå bare ett åpent hull). Jeg er også glad for at jeg senket kokeplassen 10 cm, dette letter oversikten under viften, som jo er ganske ruvende i seg selv. Jeg har lenge tenkt at jeg skal finne meg noen visdomsord å få malt på denne hvite flaten, eventuelt en engangssjablong. Må visst lete etter det igjen.



Denne delen er jeg veldig fornøyd med. Her brukte vi overskap på to sider slik at vi fikk utnyttet hele plassen, og med en skufferekke innerst slapp vi et tomt hjørne. Lampene som henger over denne delen er de jeg lagde i høst, synes de ble ganske bra.
En ting er jeg hvertfall sikker på , og det er at det ikke blir noe oljet furutak eller gulv neste gang. Dagens kjøkkeninnredning malte vi høsten 2008, og ble veldig fornøyd med resultatet. Før var det furukjøkken som var like mørkt som taket, så forandringen ble stor. Veggene hadde vi malt tidligere.



Her er det god arbeidsplass til baking, og ekstra bra med denne løsningen når jeg og min datter steker lefser for da står vi på hver vår side.
Dagens kjøkken er ca 24 kvm inkl. spiseplass som utgjør ca halvparten. Det er ikke så stor forskjell på kvm på det nye, men der er det dører å ta hensyn til. Jeg har jo endelig fått dør fra kjøkkenet og rett ut i hagen. Gleder meg til det.



Spiseplassen er stor og god og har plass til mange. Sittebenken er snekret på plass, og det forenkler rengjøringen under bordet, pluss at det er oppbevaringsplass under hele. Litt usikker på om dette blir løsningen neste gang. Ønsker meg egentlig et stort rundt bord. Det er det vel kanskje ikke behovet for så stor spiseplass lenger da, selv om jeg liker godt å be gjester til store lag. Da er det alltid koselig å sitte her. Det blir nok mulighet for å dekke langbord i nye huset også ser jeg.


En tegning av hvordan kjøkkenavdelingen blir i det nye huset. Slik det er tegnet fra leverandør så er det innredning langs den ene veggen bare. Den plassen mellom vaskeromsdør og bod-dør tror jeg at jeg vil benytte til såkalt anretning. Ser for meg hvite fine skap, med skuffer nederst og glassdører til taket. Det som er merket som bod, kommer jeg til å benytte som spiskammers. Her vil jeg gjerne ha kjølerom, fryser, oppbevaring og "grovkjøkken".

tirsdag 2. februar 2010

Gammel kunnskap

Utålmodig som jeg er har jeg nå funnet frem de gamle tegnesakene mine fra jeg tok interiørkonsulentutdannelse. Tenkte jeg skulle prøve å friske opp tegnekunnskapene mine. Da kan jeg tegne å leke meg litt med vegger og dører. Skal prøve å plassere noen av møblene vi skal ha med inn i det nye huset.



Så var det dette å huske de forskjellig tegnemetodene da. Plantegning går bra, oppriss, perspektiv, frontperspektiv må jeg nok ta en repetisjon på. Men det er en fin måte å danne seg et bilde av hvordan det vil se ut. Og nå har vi muligheten til å gjøre endringene før vi starter byggingen for fullt. Vi har jo litt tid på oss enda.


Kan vel kanskje bli en utfordring med fargelegging på de nye tegningene, da det kommer til å gå mest i lyse farger, men i hodet mitt vet jeg hvordan det blir. Har funnet ut at vi trenger det lyset disse fargene gir oss, og vi trives veldig godt med lyse farger begge to.


Disse tegningene som er avbildet her, er noen av de oppgavene jeg utførte under utdannelsen. Litt rart å finne dem fram og se hvordan de var. (kunne ikke huske at jeg var så flink, hehe)

Gjennom årene har jeg kjøpt meg en fin samling med interiørbøker. Her er noen av dem. Disse skal jeg nå ta frem å kikke godt igjennom. Kanskje kommer jeg over noen gode ideèr.



Jeg er opptatt av at det skal være funksjonelt, selv om det i dette huset en en del som egentlig ikke har noen veldig praktisk funksjon, men mest en fryd for øyet. Men her har vi jo plass til det. Jeg er glad i detaljer, og bruker en del tid på høyder, lengder, bredder og farger. Det må stemme!



Interiørblader er en annen lideskap. Det har lett for å havne ett og annet i posene min når jeg er på handletur. Favorittene er nok Drömhem & Trädgård, Vakre Hjem & Interiør og Bolig Pluss, men finner jeg et blad med masse fine bilder så faller jeg lett for fristelsen til å ta det med hjem.


Jeg kan sitte mange timer med disse bladene, og finne dem fram gang etter gang. Finner stadig noe nytt til inspirasjon. Det som er vanskelig er jo å kvitte seg med dem, så det gjør jeg helst ikke.



Ha en fin kveld alle sammen, og takk for at du tok deg tid til å titte innom her.